Maak kennis met ons

Geschiedenis

Het oorspronkelijke bedrijf is in 1968 opgericht door de heer Boer senior. In 1992 is zijn zoon Arjan Boer
in de maatschap gekomen. In de tuinderij aan de Waalweg in Ridderkerk werd bloemkool, spinazie, chinese kool en soepgroenten geteeld.

De vraag naar verschillende slasoorten nam sterk toe. Er werden al slasoorten verbouwd en dat werden
er steeds meer. In 1999 werd de maatschap versterkt door de komst van Joop den Hoedt. Maatschap
Boer den Hoedt was geboren. Als snel hierna is Boer den Hoedt zich gaan specialiseren in de teelt van slasoorten.
In 2017 heeft Joop zich teruggetrokken uit de maatschap. Arjan Boer en Leonard Boer zetten het bedrijf samen voort.

Handel

In het begin verliep de afzet nog alleen via de Greenery, maar al snel werden er overeenkomsten
gesloten met handelsbedrijven. Op dit moment verloopt de handel via: Marni
Fruit, Kraaijeveld, Van Gelder, Bakker Barendrecht, Staay food Group, Veiling Zon en Paul Leegwater. Hierdoor kan
Boer den Hoedt zich helemaal toeleggen op het telen van bijzondere slasoorten.

Groei & uitbreiding

In het jaar 2000 werd Boer den Hoedt flink uitgebreid met een bestaande tuinderij aan de Verbindingsweg in Ridderkerk. Hierdoor kon de afzet fors vergroot worden. Maar de vraag naar slasoorten bleef groeien, terwijl Boer den Hoedt door regels van de overheid grond moest inleveren aan de natuur.

Na een zoektocht werd in 2004 een nieuwe locatie gevonden om een compleet nieuw bedrijf op te zetten. Sinds 2005 wordt aan de Voorweg in Ridderkerk op een zeer moderne wijze sla geteeld. Er wordt geteeld op water in plaats van op grond. Het belangrijkste voordeel van dit teeltsysteem is dat Boer & den Hoedt het hele jaar gewassen kan leveren met een constante kwaliteit. Dit mede dankzij belichting in de wintermaanden. Daarnaast kan de sla ook op de kluit geleverd worden. Kluitsla blijft veel langer vers en is decoratief in de keuken. Het maakt het ook mogelijk om de sla met kluit naar andere landen buiten de EU te exporteren, omdat de houdbaarheid verlengd wordt en de versheid gegarandeerd.

Milieuvriendelijk

Met het oog op een schoon en veilig product ziet Boer den Hoedt dit teeltsysteem enorm zitten. De sla groeit in een systeem waar het water steeds weer gefilterd en hergebruikt wordt. Hierdoor ontstaat er een gecontroleerd, gesloten systeem van watergift en vinden er geen lozingen plaats in de natuur. Doordat het klimaat in deze kas veel droger is dan in grondteelt is de kans op ziekten klein. Ook behoort onkruid bestrijden en grond ontsmetten tot het verleden. Daarmee ontstaat er met recht een schoon en betrouwbaar product.