Driekleurensla met walnoten

Driekleurensla met walnoten

Ingrediƫnten

  • een bosje trio sla
  • een handje sperziebonen
  • een half bakje walnoten
  • 4 eieren
  • walnootolie
  • honing
  • witte wijnazijn
  • peper en zeezout uit de molen

Bereidingswijze

Haal de puntjes van de sperziebonen, snijd ze door midden en kook ze met wat zout beetgaar. Spoel ze af met koud water dan blijven ze mooi groen.

Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water. Laat ze daarin staan zodat ze goed afkoelen.

Maak in een grote kom een dressing met 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel honing en 50ml walnootolie.

Breek de walnoten in kleinere stukjes. Rooster ze een paar minuten mooi krokant. Niet te heet want ze verbranden snel. Voeg de walnoten nog heet aan de dressing toe zodat deze nog wat smaak opneemt van de walnoten. Laat afkoelen.

Vlak voor het serveren: snijd de blaadjes sla van het stronkje en pluk ze wat kleiner boven de kom met dressing en walnoten. Houd eventueel wat dressing achter om te voorkomen dat het teveel is. Voeg de sperziebonen toe, wat peper en zout en meng het door elkaar. Voeg naar smaak meer dressing toe. Breng de salade over in een andere schaal en leg de in vieren gesneden stukjes ei ertussen en erop.